Print

Ακιτα

 

                                     

                          

 

Έχοντας το όνομά μίας πόλης της νήσου Χόνσου (Honshu), ενός από τα βόρεια νησιά της Ιαπωνίας, το Ακίτα ήταν ένα αθλητικό σκυλί των ευγενών Οίκων. Κάθε Σογκούν διατηρούσε μιά εκτροφή αυτού του μεγάλου σκύλου για να κυνηγάει ελάφια, αρκούδες και αγριόχοιρους. Ήταν απαγορευμένο να μιλάει ο οποιοσδήποτε στα σκυλιά αυτά ή να τα αναφέρει, παρά μόνο με τη χρήση της ειδικής γλώσσας που είχε αναπτυχθεί για αυτά "των λέξεων των σκύλων". Τα καλά δείγματα της φυλής αυτής ήταν τόσο καλά προστατευμένα από τα μάτια του κόσμου, που μόνο μετά το τέλος του Β' ΠΠ, κάποια από αυτά άφησαν τα νησιά της Ιαπωνίας.
Ένα δυνατό σκυλί, με μία χαρακτηριστική αρκουδίσια όψη. Η ουρά είναι τοποθετημένη ψηλά και γυρίζει προς τα εμπρός και στο πλάι. Η στάση της ουράς δε μεταβάλεται ποτέ. Τα αυτιά είναι ανασηκωμένα και κοιτάζουν μπροστά. Δυνατά και χοντρά κόκκαλα.
Το Ακίτα είναι ένα σκυλί με δυνατή προσωπικότητα, ενστικτώδες και κυρίαρχο. Δεν συνιστάται σε νέους ιδιοκτήτες σκύλων. Επειδή έχει εκτραφεί για το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε με μικρότερα ζώα, σκύλους και γάτες (ειδικά του ιδίου φύλου). Συνιστάται για παιδιά που συμπεριφέρονται ώριμα, αν μεγαλώσει μαζί τους. Η παρουσία ενηλίκων συνιστάται σε κάθε περίπτωση που το σκυλί έρχεται σε επαφή με παιδιά. Το σκυλί αυτό έχει από τη φύση του διάθεση φύλαξης και προστασίας ατόμων και ιδιοκτησίας. Γι' αυτό το λόγο, η εκπαίδευση υπακοής συνιστάται από πολύ νωρίς. Οι μέλλοντες ιδιοκτήτες αυτής της φυλής θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τους εαυτούς τους στη συνεπή, δίκαιη και καλοπροαίρετη ηγεσία αν επιθυμούν μία μακροχρόνια και ισορροπημένη συνύπαρξη με το Ακίτα. Χαμηλή πιθανότητα στρεσσαρίσματος αν εγκαταληφθεί ή αφεθεί μόνο του.
Το Ακίτα διαθέτει μία παχιά γούνα, δύο στρώσεων (υπόστρωμα & προστατευτικό τρίχωμα), μεσαίου μήκους. Στην Ιαπωνία τα σκυλιά λευκού χρώματος έχουν τιμητική αντιμετώπιση, ενώ ο Δυτικός κόσμος προτιμάει πιό πολύ τα δίχρωμα και τα τιγρέ. Χρειάζεται μέτρια περιποίηση τριχώματος και αλλάζει τρίχωμα από μία έως 2 φορές το χρόνο.
* Το Ακίτα ανακυρήχθηκε "Εθνικός Θησαυρός" στην Ιαπωνία το 1931.
* Το πρώτο Ακίτα που δόθηκε στην Αμερική είχε το όνομα "Καμικάζι" και ήταν δώρο του Ιαπωνικού Λαού στην Hellen Keller.

* Η φυλή αυτή μπορεί να εμφανίσει Δυσπλασία Ισχύων (HD) και υποθυροειδισμό και μερικές φορές γενετικές ανωμαλίες ματιών
 

                             

     

Будет неплохо, если рояль заберут.

Они прождали еще "микро кредит не"полчаса, наконец около них остановился черный лимузин, с заднего "Взломщик игра алавар скачать"сидения которого вылез молодой человек, до такой степени лучившийся здоровьем, что даже его волосы выглядели загорелыми.

Я их просто не слышал, томимый одним желанием догнать Мартина.

Такова "Изготовление металлоконструкций по чертежам"уж сущность коммунистической России.

Это все-таки в конце концов месть.

Пищевой комбинат вроде химического, решительно произнес я.

Мария-Антуанетта полагает, что она должна выйти из дворца и сесть в экипаж, который увезет ее из Парижа, в одиннадцать часов вечера.

Веганец ведь не видит цвета ваших волос.

Когда мы приблизились к острову, я выкинул все из головы и стал лишь бездушным механизмом, как поступаю всегда, когда мой мозг раздирают слишком много мыслей.

Бедро сильно болело от "Изменения в чертежах"напряжения вчерашнего дня и переохлаждения; суставы онемели.

Мы обсудим этот вопрос как-нибудь "Песни группа форум скачать"в другой раз,-сказал Одиссей.

Какофония звуков, возникшая после ее слов, могла быть смехом или всего лишь случайными стонами энтропии.

Барэн "скачать песню nero feat sub focus promises" хрипло рассмеялся, шагнул вперед и его рука дернулась "байрон дон жуан краткое содержание" к рукоятке короткого меча, висевшего "играть игровой автомат футбол" у него "Тринадцатая сказка" на поясе.

Красота представшего Сэмми города превзошла все "скачать взламыватель игр алавар" ожидания.

Тадж-Махал, Милый Вильям, "Люди люди люди не летают скачать" Шиповник, Гарнитур, Мук Второй, Летун.

Он прыгнул, "альбомы олега пахомова скачать" но не упал, а спланировал на "Сотворение" землю возле нас.

Некоторые из них "Меньше, но лучше. Работать надо не 12 часов, а головой" тащили подушки и глиняные "Хоббит" кружки.

Позже мы снимем, как ваши солдаты наголову разбивают армию захватчиков.