Print

ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ

  

                                                    

Το σκυλί Τσιουάουα προέρχεται από το Μεξικό αν και πολλοί πιστεύουν ότι έφτασε στο Μεξικό από την Κίνα. Δεν αποκλείεται όμως να προέρχεται από διασταυρώσεις σκύλων των Ατζέκων οι οποίοι θεωρούσαν αυτό το σκυλί ιερό. Το θυσίαζαν στους Θεούς και έτρωγαν το κρέας του διότι πίστευαν ότι αποτελεί ιερό φαγητό.
Σήμερα όμως είναι ζώο συντροφιάς και είναι διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο παρά τα κάποια κουσούρια του από τα οποία εμφορείται !
Δεν εκπαιδεύεται με ευκολία και για αυτό η εκπαίδευσή του πρέπει να αρχίσει πολύ ενωρίς προκειμένου να «μπει στον ίσιο δρόμο». Αρέσκεται να κοιμάται μέσα στο σπίτι και σε αυτό συμβάλλει η μεγάλη του ευαισθησία του στο κρύο. Δεν αρέσκεται στις παρέες με άλλα κατοικίδια και για αυτό προτιμά την μοναχική ζωή γεγονός που έχει αντίκτυπο και στην «αρνητική» συναστροφή του με τα πολύ μικρά παιδιά, προτιμά τα μεγαλύτερα παιδιά Επιζητεί την καθημερινή άσκηση και είναι πολύ ολιγαρκής διότι ικανοποιείται με μικρή ποσότητα τροφής.
Συμπερασματικά : Είναι ένα χαριτωμένο, δραστήριο, αφοσιωμένο, πιστό, τολμηρό και άφοβο σκυλί. Αγαπά τον ιδιοκτήτη, είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και δεν συνυπάρχει εύκολα με άλλα κατοικίδια.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το Τσιουάουα είναι το μικρότερο από όλες τις ράτσες. Το ύψος του κυμαίνεται από 16 μέχρι 20 εκ. και ζυγίζει από 0,9 μέχρι 3,5 κιλά αλλά καλό είναι να κυμαίνεται μεταξύ 1 και 2 κιλών. Έχει μικροσκοπικό λεπτό σκελετό, το κεφάλι είναι στην κορυφή στρογγυλό σαν θόλος με στενή απόληξη και τα αυτιά στητά. Το τρίχωμα μπορεί να είναι ή λείο ή μακρύ. Το λείο τρίχωμα αποτελείται από γυαλιστερή, μαλακή τρίχα, λιγοστή στο κεφάλι και τα αυτιά. Το μακρύ τρίχωμα έχει μακρύτερη, μαλακή τρίχα ελαφρώς σγουρή. Υπάρχει ποικιλία χρωμάτων στο τρίχωμα όπως φαιοκίτρινο, λευκό, καφέ και μαύρο. Το τρίχωμα μπορεί να είναι μονόχρωμο ή να έχει κηλίδες ακόμα και τρίχρωμες.

Он уже преодолел усталость и голод и достиг того состояния, когда законы психологии и система физических потребностей и рефлексов приостанавливаются.

Не Думаю, что ты часто обсуждаешь свои недуги.

Один в сутане священника, а другой в рваной и довольно грязной одежде.

Офицер показал на него трубкой.

Был виллоухимом, проговорил Рагма, представителем одной из самых могущественных культур Галактики.

Сюда включаются ощущения, восприятия, способности, самосознание и даже физическая форма.

Я знаю, что это "Новый корейско-русский и русско-корейский словарь. 20 000 слов и словосочетаний"правда, поскольку бывал "Мой ответ - нет"в тех краях и был неподалеку от Машины.

Потому "Санитары"что мерзавца, который это "Изучаем Java"учинил, схватили.

Солнце светило сквозь серые и "Похищение"белые облака, а из запахов в "Откуда пришли слова: Этимологический словарик школьника."воздухе носились только острые ароматы осени.

Один раз Шендон ошибся, поддавшись "Не верю. Не надеюсь. Люблю"эмоциям, но вряд "Бизнес с нуля: Метод Lean Startup для быстрого тестирования идей и выбора бизнес-модели"ли он повторит одну и ту "Легенды Невского проспекта"же ошибку дважды.

Мы встречаемся в "Маленькая книга хороших советов о даре уверенности в себе"Арке Голубой Птицы, сказал Ларик, показывая направление.

Возможно, там в прежние времена стояла часовня.

Однако "300 узоров Готовимся к школе" от толчка она пошатнулась, и, "Царь Давид" падая, я полоснул зубами "ПО МОРДЕ 50 дзенских принципов настоящей драки" по ее плечу.

По "Приключения Ульяны Караваевой" поляне наугад разбросаны наполовину "Бухгалтерский учет Безруких" погрузившиеся в землю почти квадратные "Платформа" камни.

А остановить меня тебе не "Диалог с доктором 3" удастся.

Женщина подала знак шоферу, "Сборник задач по высшей математике для экономистов" чтобы тот "Вечная мерзлота" ехал дальше.

Временами она становилась задумчивой, даже "10 секретов богатства" холодной и надменной.

Притворись, что изучаешь фотографии.